Teori Adam & Hawa (L118)

RM22.00
Price in points: 22 points
Weight: 0.36 kg
978-967-0326-51-1
3 pieces
+
Add to wish list
===========
ISBN:978-967-0326-51-1
Berat: 0.36kg
============

SINOPSIS

Rahsia Ilmu ‘Kenal’ Kunci Kebahagiaan Manusia tulisan bersama Nordin Jaafar & Ustaz Haslin Baharim. Buku ini membahaskan konsep kebahagiaan anak Adam dan bagaimana memperolehinya serta kesan yang positif kepada manusia jika mendapatkannya dan kesan negatif jika tidak memperolehinya. Semua yang terkandung di dalam buku ini merujuk kepada isu mencari kebahagiaan bagi umat manusia. Ia juga mengandungi pengisian yang menyatakan Ilmu ikhlas dan ilmu ‘KENAL’ sangat penting dipelajari agar memperoleh kebahagiaan hidup dan kisah-kisah insan yang kenal penciptanya. Apakah itu Awwalu ad-din ma’rifatullah?

Buku ini turut membincangkan tentang konsep dakwah dan penemuan Teori Adam dan Hawa yang praktikal dan berkesan berdasarkan kajian ilmiah. Terdapat fakta sama ada Hawa dijadikan daripada rusuk kiri Adam atau tidak. Adakah Hawa penyebab Adam terpengaruh memakan buah khuldi dan tersingkir daripada syurga? Ada pencerahan Teori Adam dan Hawa dengan maklumat menarik, kepentingan sentuhan bagi lelaki manakala komunikasi berkesan bagi wanita. Turut dimuatkan tips-tips mendidik anak lelaki dan perempuan dengan baik melalui Teori Adam dan Hawa ini.

Buku ini banyak menggunakan tamsilan dan perumpamaan bagi memudahkan pemahaman berkenaan topik yang dibincangkan. Banyak juga pengisian fakta tentang solat dan kepentingannya memacu kebahagiaan di dua fasa kehidupan manusia. Kesan besar dalam kehidupan anak Adam jika mengabaikannya.