Raikan Cinta (L90)

RM15.00
Price in points: 15 points
Weight: 0.20 kg
9789830976785
Out-of-stock
Add to wish list

Tajuk: Raikan Cinta
ISBN: 9789830976785
Penerbit: Galeri Ilmu
Penulis: Roza Roslan & Muhd Kamil Ibrahim
Tahun Terbitan: 2018
Muka Surat: 98
Format: Softcover

Halaman: Berwarna
Berat (kg): 0.20 kg
Dimensi: 21.5 cm x 14.2 cm x 0.9 cm

 

SINOPSIS
 
 
Selamat Pengantin Baharu: RAIKAN CINTA – Pesanan Buat Semua merupakan anekdot pemikiran yang dicatatkan penulis tentang urusan perkahwinan, menantu, mentua, anak dan kaum keluarga melalui satu detik penting kehidupan manusia.
 
Ia berupa panduan dan pesanan-pesanan yang boleh dimanfaatkan khalayak. Salah satunya, bagaimana mengatur majlis perkahwinan yang patuh syariah.
 
Amat sesuai untuk bacaan bakal pengantin dan bakal mentua. Malah, sesuai dijadikan cenderamata untuk jemputan yang hadir pada majlis perkahwinan.
-----
Dengarlah pesanan ini duhai anak …
 
Jika hati sudah dimiliki, segera khabarkan kepada mama dan ayah. Biar keluarga berurusan dengan keluarga. Usah berkawan berlama-lama.
 
Risiklah dahulu jika si gadis diperkenalkan oleh orang lain atau sekadar melihat dari jauh sahaja. Jika sudah berkemampuan dan mempunyai kecukupan mengisi wang belanja hantaran … segeralah melamar dia.
 
Usah bertangguh. Panjang lagi masa untuk bercinta. Dan bercintalah sehingga ke Firdaus.
-----
“Kami hanya mengadakan majlis kesyukuran. Bersyukur akhirnya anak lelaki kami selamat diijabkabulkan dengan pasangannya. Kami tambah sedikit istilahnya, ‘Memperkenalkan Menantu’.”
Duhai kawan, kenduri bagi pihak keluarga kami sederhana sahaja. Bukan di hotel ternama, bukan di dewan besar dan bukan majlis terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia. Bukan mahu meraih populariti dan keuntungan. Jauh sekali majlis glamor.
 
Utamanya, kami tidak mahu mengharap sumbangan daripada mereka yang hadir. Biar benar-benar kami yang berbelanja mengikut kemampuan sendiri.
 
Setahun sebelum majlis, kami bangun malam, bersolat, bermunajat dan berdoa. Banyak isu diadukan kepada Allah Azza wajalla. Kami mohon agar majlis berjalan lancar dipermudahkan urusan, dalam redha dan rahmat Allah lagi diberkati.
 

Bagi kami, berkemampuan dari segi kewangan bukan bermakna berhabis-habisan. Kami mahu mengadakan majlis yang dibenarkan Allah dengan menjauhi kemurkaan-Nya.
Penerbit:
Galeri Ilmu
Format:
Paperback
Halaman:
berwarna
Muka Surat:
98 Muka Surat