Lentera Ilmu: Catatan-Catatan Dunia Buku # (R8)

RM28.00
Price in points: 28 points
Weight: 0.12 kg
9789670040752
22 pieces
+
Add to wish list
Tajuk: Lentara Ilmu: Catatan-Catatan Dunia Buku #
ISBN: 9789670040752
Penerbit: Biblio Press
Penulis: Najibah Abu Bakar
Tahun Terbitan: 2024
Muka Surat: 109
Halaman: Hitam Putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.120kg
Dimensi (cm): 20cm x 13cm x 1cm
 
SINOPSIS

Dalam era digital yang serba menggugat ini, Lentera Ilmu: Catatan-Catatan Dunia Buku tampil sebagai suar yang menemani perjalanan pencinta buku dalam menghayati dunia membaca yang pancawarna. Himpunan 25 artikel yang terkandung dalam buku ini menyelami budaya membaca dalam pelbagai keadaan, mengangkat keajaiban buku sebagai medium yang luar biasa dan meraikan keistimewaan perpustakaan dan kedai buku sebagai kubu cahaya.

 

Setiap artikel dalam buku ini mengundang pembaca untuk merenung dan menghargai kegiatan membaca dalam membentuk akal budi, selain mengenang pengaruh buku dalam sejarah peradaban manusia. Penulis ingin mengajak pembaca untuk meninjau kembali kepentingan peranan buku dan membaca dalam mendepani kehidupan masa kini.

 

Lentera Ilmu bukan sekadar buku, melainkan sebuah juadah kata-kata yang menghidangkan inspirasi kepada semua untuk terus bergelumang dengan cinta yang luar biasa. Dengan bahasa yang mengalir dan cuba mempesona, buku ini dapat menjadi bacaan yang padat tetapi santai buat sesiapa sahaja yang ingin memperdalam cinta terhadap ilmu.

 

Bergabunglah dalam perjalanan ini dan temukan inspirasi dalam sinar cahaya Lentera Ilmu.

Penerbit:
Biblio Press
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
109 Muka Surat