Indahnya Hidup Wanita Bersyariat (C290 ,K34)

RM78.00
Price in points: 78 points
Weight: 1.61 kg
9789674090548
Out-of-stock
Add to wish list
Format: Kulit Tebal
ISBN: 9789674090548
Tarikh Terbit: 2013
Jumlah Muka Surat: 2223

Berat (Kg): 1.612
Penerbit :  Crescent News
===========================
Sinopsis
 

Kandungan buku INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah kahwin dan rumah tangga) serta amalan zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. Teknik penyampaian buku ini ringkas dan tepat dalam bentuk carta, jadual dan rajah.

Semua doa, bacaan dan zikir boleh dibaca dan dihafal dengan mudah. Langkah amalan disampaikan mengikut turutan step by step. Media fotografi warna penuh digunakan untuk menunjukkan perkara yang realistik. Buku ini seharusnya menjadi kewajipan untuk dimiliki oleh setiap rumah, pusat sumber, sekolah dan individu.

 
Buku ini juga dimuatkan dengan pelbagai panduan, perbahasan dan pengetahuan yang relevan dengan kehidupan harian wanita. Buku ini sangat sesuai untuk dijadikan sebagai rujukan kerana hampir keseluruhan aspek kehidupan wanita disentuh dengan terperinci serta berlandaskan dengan dalil-dalil yang sahih dan tepat. Semoga para pembaca tanpa mengira lelaki mahupun perempuan akan mendapat manfaat daripada buku yang sangat berharga ini.