Himpunan Cerita- Cerita Inspirasi Subuh #(L44)

RM25.00
Price in points: 25 points
Weight: 0.44 kg
9789670932354
11 pieces
+
Add to wish list

Karya yang indah ini menghimpunkan kisah-kisah insan soleh, biografi dan nasihat-nasihat yang menyejukkan jiwa setiap pembaca. Kami berharap agar buku ini dapat dijadikan sebagai bahan renungan dan santapan rohani bagi seluruh kaum muslimin.

Mereka semua memiliki keistimewaan dan ciri-ciri tersendiri dalam berkomunikasi dengan Allah SWT dan manusia. keterikatan serta kebergantungan mereka pada Allah SWT sangat tinggi. Ianya boleh dilihat dari sikap tawaduk dan taat kepada tauhid yang murni, jauh dari unsur sombong, riya' dan syirik.

Semoga dengan membaca kisah - kisah yang sarat dengan hikmah ini dapat membantu para remaja dan anak-anak serta seluruh umat islam untuk menjadi insan soleh dan solehah di kemudian hari serta berjaya di dunia dan lebih berjaya di akhirat. Bacalah walau sebuah kisah di pagi hari setelah solat subuh, pada waktu penuh keberkatan dan rasakan ketenangan hati sepanjang hari. Sebuah bacaan santai untuk menerangi hari- hari anda agar hidup penuh dengan kekuatan dan keyakinan terhadap pertolongan Allah untuk mengharungi segala cabaran hidup.