Bukan Susah Nak Skor A - Sains UPSR (Q16)

RM5.90
Price in points: 6 points
Weight: 0.09 kg
978-967-4031-25-1
Out-of-stock
Add to wish list

===========================
Format: Paperback
Saiz: 6" x 8.3”
ISBN-13: 978-967-403-125-1
Jumlah Muka Surat: 48
Berat (Kg): 0.09
===========================

 

Menghadapi peperiksaan bolehlah diumpamakan seperti menghadapi peperangan. Persediaan yang telah kita buat beberapa lama sebelum ini, perlu digabungkan dengan strategi yang sesuai. Strategi memerangi musuh yang datang dari laut tidak sama dengan strategi memerangi musuh yang datang dari udara.

 

Demikian jugalah strategi menghadapi peperiksaan untuk menjawab soalan-soalan yang pelbagai jenis dan konstruk. Strategi dan teknik yang betul apabila diaplikasikan dalam peperiksaan pastinya akan memenuhi keperluan skema pemarkahan dan ini menjamin pemerolehan markah yang diperuntukkan.

 

Siri Bukan Susah Nak Skor 'A' - Sains UPSR menggariskan secara perperinci teknik menghadapi dan menjawab kertas peperiksaan sains UPSR, dengan contoh mengikut konstruk soalan. 'Smart Tips' memberikan maklumat dan panduan ringkas strategi khusus untuk sesuatu aspek yang difikirkan amat penting diikuti oleh calon-calon UPSR. Buku ini juga boleh dimanfaatkan oleh guru dan ibu bapa yang ingin membantu dan membimbing murid-murid serta anak-anak mereka untuk skor A dalam kertas Sains UPSR.