Al-Quran Al-Amin Tagging 169 (COKLAT) (Z1)

RM135.00
Price in points: 135 points
Weight: 0.90 kg
2000000776446
6 pieces
+
Add to wish list

Tajuk: Al-Quran Al-Amin Tagging 169 (COKLAT)
ISBN: al-quran-al-amin
Penerbit: Maghfirah Pustaka
Tahun Terbitan: 2021
Muka Surat: 604
Halaman: Berwarna
Format: Softcover
Berat (kg): 0.9 kg
Dimensi (cm): 18 x 24 x 3.4 cm

 

 

 

Spesifikasi Al-quran Humaira Edisi Al-Amin
Saiz naskah Al-Quran : 18cm x 24cm
Berat  (1 naskah) : 0.9 kg
Pilihan warna : Coklat, Merah, Hitam, Biru
Jenis penutup : Zip

 

Kami faham ada di kalangan kita yang nak sentiasa berdamping dengan Al-Quran, tapi risau nampak macam ‘alim’ sangat, nak jaga hati dari riak dan malu di ‘judging’ oleh kawan rapat.

Maka, dengan itulah terhasilnya design moden seperti Al-Amin ini.

Ia sangat sesuai untuk lelaki maskulin yang suka bergaya dan urban namun ada jiwa Islamik di dalam hati.

Boleh jadikan Al-Amin sebagai peneman di dalam kereta sewaktu trafik jam, di bilik pejabat anda ataupun diwakafkan di surau-surau anda solat.

Semoga kita semua lebih dekat dengan Al-Quran. Amin Ya Rabbal a’lamin.

 

 

SPESIFIKASI QURAN EDISI AL-AMIN

1. Gabungan Dua Jenis Material

Material berjenama tutu yang diperbuat daripada PU Leather akan memberikan pengalaman yang berbeza. Ia turut memberikan sisi pandang berbeza daripada design yang sedia ada di pasaran.

2. Ruangan Simpanan Kad dan Penyangkut Pen

Turut disediakan juga ruangan khas bagi anda menyimpan kad-kad yang penting serta menyelit apa-apa nota.

3. Lubang Khas Untuk Lanyard

Antara evolusi terbaru adalah menyediakan satu lubang khas untuk digabungkan dengan design lanyard bagi memudahkan pembaca untuk membawa edisi Al-Quran Diari Al-Amin ini.

 

 

Bersaiz A5, 18cm x 24cm. Ringan, mudah di bawa ke mana-mana saja termasuk travel ke luar negara. Iman lebih terjaga. Didatangkan 4 pilihan warna: Maroon, Hitam, Coklat & Biru Gelap. Style design kulit Quran berzip sesuai dengan citarasa lelaki. Kulit diperbuat daripada PU Leather yang berkualiti dan tahan lasak. Membolehkan kandungan Al-Quran lebih terjaga & kemas. Mempunyai terjemahan Bahasa Melayu dan mudah difahami. 

Turut menyediakan Resam Rasmi Malaysia dan tajwid kod berwarna. Insya Allah, anda boleh baca Quran dengan tajwid yang tepat.  Ada penanda muka surat bertali untuk rujukan tajwid. Senang nak belajar hukum tajwid yang terdapat dalam Quran. Dinyatakan hadis-hadis sahih yang berkaitan dengan tema perbahasan ayat Quran bagi menambah kefahaman makna ayat tersebut. 

Quran Al-Amin miliki 99 Asmaul Husna yang memudahkan pembaca mengingati dan mengenal nama-nama Allah SWT. Edisi tagging merupakan koleksi 169 tag ayat yang menceritakan hal ehwal lelaki samada doa, sikap, peranan dan kisah-kisah tokoh lelaki dalam Quran seperti para Nabi.

 

APA KEISTIMEWAAN UTAMA QURAN EDISI AL-AMIN?

APA KEISTIMEWAAN UTAMA QURAN EDISI AL-AMIN?

1. Bersaiz A5, 18cm x 24cm. Ringan, mudah di bawa ke mana-mana saja termasuk travel ke luar negara. Iman lebih terjaga.

2. Didatangkan 4 pilihan warna: Maroon, Hitam, Coklat & Biru Gelap. Style design kulit Quran berzip sesuai dengan citarasa lelaki.

3. Kulit diperbuat daripada PU Leather yang berkualiti dan tahan lasak. Membolehkan kandungan Al-Quran lebih terjaga & kemas.

4. Mempunyai terjemahan Bahasa Melayu dan mudah difahami.

5. Turut menyediakan Resam Rasmi Malaysia dan tajwid kod berwarna. Insya Allah, anda boleh baca Quran dengan tajwid yang tepat.

6. Ada penanda muka surat bertali untuk rujukan tajwid. Senang nak belajar hukum tajwid yang terdapat dalam Quran.

7. Dinyatakan hadis-hadis sahih yang berkaitan dengan tema perbahasan ayat Quran bagi menambah kefahaman makna ayat tersebut.

8. Ia juga berzip dan memiliki 99 Asmaul Husna yang memudahkan pembaca mengingati nama-nama Allah SWT.

9. Edisi tagging merupakan koleksi 169 tag ayat yang menceritakan hal ehwal lelaki samada doa, sikap, peranan dan kisah-kisah tokoh lelaki dalam Quran seperti para Nabi.

 

Format:
Hardcover