Travelog Seputar Kubikel Orang Kaunter (L105)

Rak: L85
RM20.00
Price in points: 20 points
Weight: 0.11 kg 
978-967-13318-5-9
5 pieces
+

============================

Format: Kulit Nipis
ISBN-13: 978-967-13318-5-9
Tarikh Terbit:  2016
Jumlah Muka Surat: 127
Berat (Kg): 0.109
Penulis: Rafi Harumin
===========================
 
SINOPSIS
 

'Jauh Perjalan Luas Pengalaman', itu hanya bidalan. Tetapi, ia tidak relevan buat Rafi Harumin. Rafi hanya mengembara di seputar Lapangan Terbang Antarabang Kota Kinabalu. Walau langkah perjalan Rafi dekat, tidak pula ia menyempitkan pengalamannya.

Bagaikan span basuh pinggan yang mengamuk, Rafi mencerap seribu satu macam pengalaman para tetamu negara yang masuk melalu kaunter tempat dia bertugas.

Setiap kali Rafi menanyakan dokumen pengenalan diri daripada mereka - dia selalu dapat; sama ada kad pengenalan yang telah dikemam di bibir nan berlendir atau passport yang telah dikepit dicelah ketiak nan membasah. Ini pun sejenis pengalaman juga,kan!

Kita mungkin tiada pengalaman sebegitu. Tetaoi, Rafi ada! Dan, pengalaman itu Rafi kongsikan dalam buku travelog yang kelakar ini. 

Andai kamu tidak ketawa juga apabila membacanya, diharapkan buku ini dapat menjawab seribu satu macam teka teki yang sering dihadapi para pengguna perkhidmatan pengangkutan udara dan lapangan terbang di mana-mana jua sekali pun. 

"Passport,encik!"

Dia mungkin Rafi Harumin. Mana kita nak tahu,kan?

 

Penerbit:
Studio Anai-Anai (ANAI)
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
127 Muka Surat
Rak:
L85